Oogkussen gevuld met geurige lavendelbloemetjes

Oogkussen voor ultieme ontspanning
Op zoek naar het verminderen van stress en het toevoegen van extra ontspanning aan je leven? Een lijnzaad met lavendel oogkussen kan precies zijn wat je zoekt. Het is één van de kleinste en goedkoopste props met vele toepassingen (die verder gaan dan yoga) en een aantal krachtige voordelen.

Voordelen van het gebruik van een oogkussen

- Verminder stress

- Verlichting van hoofdpijn

- Bevordert de slaap

- Verminder angst

- Verlicht droge ogen

- Vermindert zwelling van de ogen

- Schermt de ogen af van visuele prikkels en licht

- Zorgt voor ontspanning van het gezicht

 

Het gebruik van een lavendel oogkussen kan helpen tegen angst, spanningshoofdpijn en zelfs slapeloosheid. Je kunt jouw oogkussen verwarmen in de magnetron om een verwarmend, ontspannend gevoel te ervaren. Verwarmde oogkussens zijn geweldig om droge ogen te verlichten die de hele dag gespannen zijn geweest door beeldschermen. Of koel jouw oogkussen in de vriezer om zwellingen, wallen en donkere kringen rond de ogen te verminderen.

 

Hoe kan het dat een oogkussen op zo veel vlakken onze gezondheid ondersteunt? Laten we eens kijken naar de wetenschap erachter.

 

De wetenschap van verzwaring en druk

Door een oogkussen over de ogen te leggen, oefen je zachte druk uit op de oogleden, waardoor de nervus vagus wordt gestimuleerd. De nervus vagus is de hoofdzenuw die verantwoordelijk is voor het in evenwicht brengen van het parasympatische zenuwstelsel. Het parasympatische zenuwstelsel houdt toezicht op veel van de cruciale functies van ons lichaam, zoals stemmingscontrole, hartslag, immuunrespons en spijsvertering.

 

Als we dus druk uitoefenen op de nervus vagus met een oogkussen over de oogleden, stimuleert dat het parasympatische zenuwstelsel, dat het lichaam toestemming geeft om te ontspannen door kalmerende boodschappen te sturen naar de nek, de schouders, de borst, het hart en de maag.

 

Het toevoegen van gewicht aan de oogleden roept de oculocardiale reflex op, die de hartslag verlaagt. Een lagere hartslag zorgt ervoor dat het hart meer bloed kan pompen bij elke samentrekking waardoor het lichaam kalmeert en geneest.

 

Hoe gebruik je een oogkussen?

Er zijn talloze manieren om een oogkussen te gebruiken en de voordelen ervan te ervaren. Of je het verwarmt, afkoelt of op kamertemperatuur houdt, is aan jou. Als je eenmaal hebt besloten welke temperatuur je kiest, zoek dan een comfortabele plek om te gaan liggen en leg het oogkussen voorzichtig over jouw gezicht. Idealiter bedekt het oogkussen het gezicht vanaf de wenkbrauwen tot aan de onderste delen van de oogkassen (net onder de ogen). Je wilt het gewicht op de oogkassen voelen en rond de ogen voor maximaal effect.

 

Hoe verzorg je jouw oogkussen?

- Bewaar jouw oogkussen op een droge plaats.

- Bewaar het kussentje in een afgesloten zak om de lavendelgeur te verlengen.

- Verwijder de hoes om het na een paar keer gebruik in de wasmachine te wassen en te drogen om het schoon te houden.

- Als je het oogkussen in de vriezer bewaart, bewaar deze dan in een zakje.

- Bij het opwarmen in de magnetron kun je een klein kopje water toevoegen om de kans op verbranden te verminderen.

- Om de geur van jouw lavendel oogkussen (na verloop van tijd) te versterken, doe je een druppel essentiële lavendelolie op je vingers en masseer je deze in het binnenkussen.

Verwarmingsinstructies magnetron

Verwijder de buitenhoes en leg deze apart. Leg het binnenkussen zo plat mogelijk op het draaiplateau en verwarm het in intervallen van 30 seconden tot je de gewenste temperatuur bereikt. Schud het kussen tussen de intervallen voor gelijkmatige verwarming. Test de temperatuur op de rug van de hand of de onderarm voordat je het kussentje op de nek of het gezicht legt. Niet oververhitten.