top of page
Een meditatiekussen is jouw ticket naar comfort

Waarom heb ik een meditatiekussen nodig?

Zonder de juiste ondersteuning zal jouw lichaam zich aanpassen aan de vorm van het oppervlak waarop het rust. Dit zorgt er over het algemeen voor dat benen, heupen, ruggengraat, schouders en hoofd niet goed uitgelijnd zijn, wat kan resulteren in ongemak. Meditatiekussens en yogabolsters kunnen je houding en comfort tijdens de meditatie aanzienlijk verbeteren. Zoals bij elke oefening heeft meditatie de juiste hulpmiddelen nodig om een diepontspannende oefensessie te garanderen.

Evelyn en Karlijn van Holistik over Molecule:
"Niet iedereen kan meteen z’n draai vinden met een meditatiekussen. Het is helemaal niet gek als het even tijd kost om flexibeler te worden en je benen helemaal goed te kunnen kruisen. Het fijne aan een kussentje is dat je tot die tijd bijvoorbeeld ook op je knieën kunt zitten, met je billen op het kussentje dat tussen je benen zit. Vooral een hoger kussen zoals dat van Molecule is daar geschikt voor.
 
Het kussen is 14 cm hoog, de diameter is 33 cm en het is gevuld met biologische boekweitkaf. Perfect om – lang of kort – op te mediteren natuurlijk, maar ook handig als prop tijdens een yoga flow. Je kunt het bijvoorbeeld op je buik of onder je rug leggen als je in savasana ligt, of je hoofd erop laten rusten in een forward fold."Judith, head designer van Molecule tipt: 
"Met een doorsnede van 33 cm zijn onze poefs net iets groter dan de kussens die je veelal tegenkomt (30 cm). Heb je al een meditatiekussen in huis met deze afmetingen? Of kocht je eerder een Molecule poef? Je kunt bij ons ook terecht voor alleen een nieuwe buitenhoes. Zo kun je afwisselen en blijft het kussen bij jouw interieur passen."

Molecule Meditatiekussens_edited.jpg
bottom of page