top of page

Hoogwaardige stoffen vormgegeven in Nederland

Van natuurlijk linnen tot stevig gobelin en van soepel bouclé tot zacht velours.

Sacredspace-Cushion-2.jpg

Soepel bouclé

Je bent ze vast en zeker tegengekomen op Pinterest: bouclé meubels. De grove, zachte stof heeft iets luxueus, tijdloos en elegants. Bouclé komt van het Frans en betekent 'lus'. Door de kleine lusjes en krulletjes zijn bolsters en poefs van bouclé ware blikvangers in je interieur. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om meditatie in het dagelijks leven te integreren.
 

Molecule Meditatiekussens

Zacht velours

Onze velours hebben synthetische vezels en vallen in de categorie polyester. Wij onderzochten alle voor- en nadelen en hebben met aandacht voor dit materiaal gekozen. Velours wordt niet behandeld met chemicaliën, is veel sterker dan katoen, wordt gemakkelijk schoon en hoeft niet heet gewassen te worden. Bovendien zijn specifiek onze velours zó sterk en slijtvast dat ze een leven lang mee gaan.
 

Molecule Meditatiekussens

Stevig gobelin

Gobelin stoffen werden vroeger gemaakt om koude binnenmuren te isoleren. De wandtapijten waren statussymbolen en werden gezien in adellijke huizen en kastelen. Later werd de productie betaalbaarder, waardoor gobelin nu vaker als bankbekleding en decoratiestof wordt gebruikt. Onze gobelin bevat voor de helft katoen en voelt iets stugger dan de overige materialen die hier uitgelicht worden.

bottom of page