Hoogwaardige stoffen vormgegeven in Nederland

Van natuurlijk linnen tot stevig gobelin en van soepel bouclé tot zacht velours.

Molecule Meditatiekussens Earth Tones

Natuurlijk linnen

Onze linnen meditatiekussens worden gemaakt van de vezels van de vlasplant. Linnen van vlas uit Europa wordt gezien als de beste ter wereld. De plant heeft ons zeeklimaat nodig om te groeien. Linnen is een krachtig natuurproduct en kenmerkt zich als duurzaam en slijtvast. De doeken waarmee wij werken hebben een rijke textuur. Verkrijgbaar in drie kleuren, waaronder deze warme aardetint.

Molecule Meditatiekussens Into the Wild

Stevig gobelin

Gobelin stoffen werden vroeger gemaakt om koude binnenmuren te isoleren. De wandtapijten waren statussymbolen en werden gezien in adellijke huizen en kastelen. Later werd de productie betaalbaarder, waardoor gobelin nu vaker als bankbekleding en decoratiestof wordt gebruikt. Onze gobelin bevat voor de helft katoen en voelt iets stugger dan de overige materialen die hier uitgelicht worden.

Sacredspace-Cushion-2.jpg

Soepel bouclé

Je bent ze vast en zeker tegengekomen op Pinterest: bouclé meubels. De grove, zachte stof heeft iets luxueus, tijdloos en elegants. Bouclé komt van het Frans en betekent 'lus'. Door de kleine lusjes en krulletjes zijn bolsters en poefs van bouclé ware blikvangers in je interieur. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om meditatie in het dagelijks leven te integreren.
 

Molecule Meditatiekussen Spirit Animal

Zacht velours

Onze velours hebben synthetische vezels en vallen in de categorie polyester. Wij onderzochten alle voor- en nadelen en hebben met aandacht voor dit materiaal gekozen. Velours wordt niet behandeld met chemicaliën, is veel sterker dan katoen, wordt gemakkelijk schoon en hoeft niet heet gewassen te worden. Bovendien zijn specifiek onze velours zó sterk en slijtvast dat ze een leven lang mee gaan.