top of page

Over Molecule Meditatiekussens

Judith den Hertog kwam in 2017 met meditatie in aanraking tijdens een backpackreis door Azië. Eenmaal terug in Nederland zette zij haar meditatiebeoefening voort en zocht ze naar een modern meditatiekussen passend bij haar interieursmaak. Deze kon zij nergens vinden. Zo ontstond het idee om zelf een kussen label te beginnen.

Op de Utrechtse lapjesmarkt kocht Judith in 2018 een lap stof en ontwierp, met hulp van haar moeder, haar eerste eigen meditatiekussen. Dit bleek een schot in de roos! Tot het voorjaar van 2020 werkten moeder en dochter met z'n tweeën aan de opstart van Molecule Meditatiekussens.

Dankzij de groeiende vraag naar de luxe meditatiekussens werkt Judith inmiddels met een team van professionele coupeuses en Nederlandse naaiateliers. In de zomer van 2020 zegde Judith haar baan in loondienst op, zodat zij zich volledig op haar onderneming kan richten.

Molecule is ontstaan vanuit de wens om meditatiekussens te ontwikkelen die zo mooi zijn, dat ze een vaste plek in het interieur krijgen. Daarom werken wij samen met een ontwerpstudio die gespecialiseerd is in het maken van hoogwaardige, duurzame interieurstoffen. Deze Nederlandse stoffenleverancier is Oekotex gecertificeerd. Dit betekent dat de unieke interieurstoffen geen schadelijke chemicaliën bevatten. We vullen onze kussens met organische, natuurlijke materialen zoals boekweitkaf.

 

Molecule produceert ronde zitkussens, yogabolsters, vloermatrassen en vloerstoelen. Van de stroken stof die over blijven, maken we oogmaskers. Alle kussens worden handgemaakt in eigen atelier in Utrecht en in andere, Nederlandse naaiateliers.

We zijn er trots op dat we inmiddels honderden locaties mochten aankleden met kussens en dat ál onze klanten enthousiast zijn. Het aantal terugkerende klanten groeit dan ook flink. Ben je benieuwd waar onze yoga- en meditatiekussens terechtkomen? Een kleine greep uit de foto's en lieve woorden die we wekelijks ontvangen vind je hier.

darceysupelli_judithmc-1-verkleind.jpg
bottom of page